Rørleggersentralen logo
Søk

24/7 Rørleggervakt: 23 03 54 00

Søk

Spyling av tette rør og avløp + Vedlikeholdspyling

Tette rør og avløp kan være en frustrerende utfordring i ethvert hjem eller næringsbygg. Tette rør kan føre til vannskader, luktproblemer og til og med helsefarlige forhold. Det er derfor avgjørende å forstå betydningen av regelmessig vedlikehold og spyling avløpsrør,  og spyling av tette avløp. Denne artikkelen tar sikte på å utforske forskjellige metoder for spyling av tette rør og avløp, samt viktigheten av vedlikeholdspyling.

Hvorfor blir rør og avløp tette?

Før vi dykker inn i spylingsteknikker, er det viktig å forstå hvorfor rør og avløp blir tette. Vanlige årsaker inkluderer opphopning av hår, matrester, fett, såpeavleiringer og andre partikler som bygger seg opp over tid. Dette kan redusere vannets flyt og forårsake blokkeringer.

I tillegg til disse årsakene kan faktorer som feilinstallasjon, alder og slitasje også bidra til tette rør og avløp. For å forhindre slike problemer er det viktig å være oppmerksom på mulige årsaker og ta nødvendige forholdsregler. Dette inkluderer regelmessig vedlikehold, samt inspeksjon av rørene for tegn på slitasje eller blokkeringer. Ved å være proaktiv og utføre tiltak, kan man bidra til å opprettholde et effektivt avløpssystem.

Hvordan åpne tette rør og avløp:

  1. Høytrykkspyling:

Høytrykksspyling bruker vann under høyt trykk for å spyle bort blokkeringer. Dette er spesielt effektivt for å fjerne tidligere nevnte avleiringer som bygges opp over tid ved bruk av avløp. Høytrykkspyling utføres fra en spesialutrustet spylebil med lang rekkevidde, for tilgang i både hus, leiligheter og industribygg. Våre spylebiler er moderne og innehar alle funksjonaliteter som kreves. Tilkall oss hvis du har problemer med: Tett avløp, tett sluk på bad, tette rør, tett toalett, tett do, tett dusjsluk, tett vask, tett vannlås, tette ledninger eller vannet ikke renner ned. Vi spyler også tette taknedløp og takrenner.

Les mer om høytrykksspyling av rør.

  1. Rensing av rør – spyling avløpsrør

    Den grunnleggende ideen er å være proaktiv for å unngå akutte problemer som tilstoppede avløp. Våre spylebiler er utstyrt med en rekke spesialdyser som brukes på ulike måter avhengig av behovene.
    Rensingen av avløp utføres ved hjelp av høytrykk og roterende dyser eller kjetting. Etter hvert som rørene eldes, samler det seg fett, røtter, rust og andre avleiringer i dem. Dersom avløpsrørene ikke blir vedlikeholdt, vil det til slutt oppstå en blokkering som tetter avløpet. Konsekvensen av et tett avløp kan være at kloakken kommer opp fra det laveste punktet, vanligvis sluket, og flyter ut i boligen. Dette er ikke bare kostbart å utbedre, men også en ubehagelig situasjon.

  1. Kjemiske avløpsrensere:

Vår egenutviklede «Plumber avløpsåpner» er en kraftig kjemisk avløpsrenser designet spesielt for å håndtere tette rør. Denne effektive løsningen er formulert for å oppløse fett og andre materialer raskt og effektivt. Uansett om det er et tilstoppet avløp på kjøkkenet, på badet eller andre steder i hjemmet, kan «Plumber avløpsåpner» være løsningen du trenger for å gjenopprette vannets flyt og unngå ubehagelige problemer med avløp. Husk å følge nøye instruksjoner for optimal bruk.

sjekkliste vvs anlegg borettslag og sameier

Viktigheten av vedlikeholdsspyling:

Regelmessig vedlikeholdsspyling er nøkkelen for å unngå tette rør og avløp. La oss se hvorfor dette enkle tiltaket kan forlenge levetiden til rørene og spare deg for ubehagelige overraskelser.

Les også: Åpne tette rør

Miljøvennlig rengjøring uten kjemikalier:

Vi tar miljøet på alvor når vi utfører avløpsspyling, og derfor benytter vi oss av metoder som ikke involverer skadelige kjemikalier. Ved å unngå bruk av kjemikalier reduserer vi vår miljøpåvirkning og sikrer at våre rengjøringsprosesser er trygge for både mennesker og naturen.

Effektiv fjerning av fett og avleiringer:

Vår metode for spyling avløpsrør innebærer bruk av høyt trykk og varmt vann, med temperaturer opptil 80 grader. Dette muliggjør effektiv fjerning av fett, oljer og avleiringer som har bygget seg opp i rørene over tid. Ved å bruke denne kombinasjonen av høyt trykk og varmt vann, løsner vi selv de mest seige avleiringer og forebygger blokkeringer i avløpssystemet.

Kamera-inspeksjon for grundig evaluering:

Etter at avløpene er rengjort, utfører vi en grundig inspeksjon ved hjelp av avansert kamerateknologi. Dette gir oss muligheten til å evaluere tilstanden til avløpssystemet ned til minste detalj og identifisere eventuelle resterende blokkeringer, skader eller andre potensielle problemer. Vi sikrer at avløpssystemet er i topp stand helt ned til kommunens hovedledning.

Les mer om vedlikeholdsspyling av rør.

3 ÅRS GARANTI

Vi tilbyr 3 års garanti ved inngåelse av avtale om vedlikeholdsspyling, innenfor 3 års intervall. Det forutsettes at blokkering ikke skyldes fremmedlegemer i avløpet.

Oppsummering – spyling avløpsrør

Spyling av tette rør og avløp er en avgjørende del av bygningsvedlikeholdet, uansett om det gjelder hjemme eller på arbeidsplassen. Ved å implementere effektive regelmessig vedlikeholdsspyling kan man unngå unødvendige problemer og sikre at rørsystemet fungerer optimalt.

Vi tilbyr tjenester for vedlikeholdsspyling, høytrykksspyling og rensing av rør. Vårt team er dedikert til å sikre at dine avløpssystemer fungerer optimalt, og vi står klare til å hjelpe deg med å løse eventuelle problemer du måtte ha. Kontakt oss på 23 03 54 00 eller post@rorleggersentralen.no