Montere varmepumpe

Vi leverer og monterer varmepumper

Ønsker du å montere varmepumpe, vil ha tilbud eller har spørsmål om luft-til-vann-varmepumpe eller væske-til-vann-varmepumpe?

Ring oss. Eller kontakt oss her

Rørlegger Oslo - Rørlegger Sentralen AS

Hva er varmepumpe?

Et apparat som drar nytte av energien i kalde omgivelser utenfor huset, og flytter varme herfra for å varme opp innsiden av boligen din. Denne prosessen kalles varmepumping. Bruksområdene som varmepumper anvendes i er mange. Det finnes mange ulike typer varmepumper, vi leverer luft/vann og væske/vann eller vann/vann som noen også kaller det.

Montere Luft-til-vann-varmepumpe

En luft-til-vann-varmepumpe kan være et godt alternativ for deg som bor i bolig med vannbåren gulvvarme, radiatorer eller konvektorer. Enkelt forklart kan varmen fra lufta nemlig utnyttes til å varme opp boligen, via dens vannbårne varmesystemer. Denne typen bruker mindre energi enn ved bruk av strøm til oppvarming.

Luft-vann varmepumpe

Noen modeller kan også produsere varmtvann. Dette alternativet er et fulldekkende varmesystem. Med disse typene får du igjen 2,5 til 3,5 ganger så mye varme som den strømmen du tilfører. Hvis du vurderer å montere en luft-til luft, så kan ikke den produsere varmtvann, til sammenligning, du er derfor avhengig av en annen type oppvarming i tillegg.

Montere Væske-til-vann-varmepumpe

Henter energi fra fjell, jord eller sjø via en væske som sirkulerer i en slange. Varmen overføres deretter til boligens radiatorer eller vannbårne varmesystem. Varmepumpen kan dekke behovet for energi både til oppvarming og varmtvann hele året. Det er det beste alternativet hvis du er opptatt av energisparing, og gir lavere energibruk enn ved bruk av strøm. Er mer effektiv enn luft-til-vann-varmepumpe ved lave ute-temperaturer. Et fulldekkende varmesystem.

Generelt kan vi si at en luft/vann- eller væske/vann-varmepumpe fra en anerkjent produsent har en levetid på 15 til 25 år, men det er noen variasjoner mellom ulike modeller og fabrikater.  Norges astma- og allergiforbund anbefaler vannbåren varme for et best mulig innemiljø i boligen.

Støtte til utskifting av oljefyr og oljetank

Det er mye informasjon om emnet, så ta gjerne kontakt med oss på tlf 23 03 54 00 hvis du vil vite mer. Vi har rørleggere i Oslo og Viken.

Les våre referanser her

VI KAN OGSÅ HJELPE MED