Rørleggersentralen logo
Search

24/7 Rørleggervakt: 23 03 54 00

Search

Radiator til bolig

Radiator monteres på vegg

effektiv oppvarming

Vi leverer og monterer alle typer radiator til bolig:

 • Levering og montering av radiatorer for bolig og næring.
 • Bytte av radiatorer.
 • Reparasjoner av eksisterende radiatorer.
 • Skifte slitedeler som radiatorkraner, radiatorventiler og lufteskruer.
5/5

Borettslaget jeg er styreleder for har et samarbeid med Rørleggersentralen AS. Både Ståle og Ole er helt super å støtte seg på når en har behov for råd og hjelp til vedlikehold av byggets VVS systemer.
Jeg kan varmt anbefale dem til alle som har behov for de tjenestene de tilbyr. De er flinke til å følge deg opp gjennom hele prosessen, og sørger for at du føler deg godt ivaretatt.
– Isak Sowe

4/5

Hos Sameiet Sørkedalsveien 5 ble det i dag gjennomført videofilming av soilrør, kontroll av bunnledning, full gjennomgang av røropplegg VVS og sentralfyr på fellesareal, samt kontroll av to leiligheter. Ole, Jesper og Tore var i gården i 3 timer, de er svært kunnskapsrike og løsningsorienterte ift våre utfordringer. 

Som styreleder lærte jeg svært mye av dem i dag. Praten gikk lett, humor og stor grad av service! Veldig bra! Jeg er svært glad for at vi har inngått rammeavtale med dere i RS!! Jeg har gjennom mange år vært i kontakt med mange rørleggere men “RS” er “high class”!!! ANBEFALES!!
 – Odd-Arvid Haga

Hva er en radiator?

En radiator er en varmekilde som oppvarmes ved hjelp av sirkulasjon av varmt vann. Dette gjør den til en pålitelig løsning for oppvarming. Her er noen viktige punkter å merke seg:

 • Radiatoren krever et vannbårent varmesystem i boligen for å fungere korrekt.
 • Størrelsen på radiatoren varierer avhengig av rommets størrelse og type.
 • Rom som stue og lignende har ofte behov for en litt høyere temperatur sammenlignet med soverom, bad eller kjøkken.
 

Radiatorene tilpasses deretter for å sikre at du oppnår den ønskede komforten og temperaturen i hvert rom.

Radiatorer til borettslag

Kald radiator?

Når radiatoren ikke fungerer optimalt, vil du merke at den ikke blir tilstrekkelig varm. Luft i systemet kan hindre den øverste delen av radiatoren i å varme seg opp. Derfor er det viktig å utføre regelmessig vedlikehold, spesielt lufting av systemet. Her er noen viktige punkter å huske:

 • Mangel på Varme: En radiator som ikke blir skikkelig varm kan indikere luft i systemet.
 • Radiatoren lager lyd: For å løse dette problemet må du manuelt slippe ut luften fra radiatorsystemet.
 • Regelmessig Vedlikehold: Det anbefales å lufte systemet jevnlig, gjerne et par ganger i året, for å opprettholde optimal varmeeffektivitet.

Ved å følge disse enkle vedlikeholdstrinnene kan du sikre at radiatorene dine fungerer effektivt og holder hjemmet ditt komfortabelt.

Reparasjon av radiator

Har man en radiator med lekkasje så reparerer man ikke radiatoren, den byttes. 

Reparasjon av radiator frarådes hvis den lekker, da en lekkasje er et tydelig tegn på at godset er svekket og at flere lekkasjer kan oppstå. 

Lekkasje på en radiatorkran er derimot en enkel sak å reparere, enten ved bytte av hele radiatorkranen eller bytte av pakning. Er radiatorkranen gammel så bytter man selvsagt også denne fremfor å reparere.

Einar Stubberud

Ny radiator?

For å dimensjonere dine radiatorer og gi deg et pristilbud på ny radiator har vi behov for å vite følgende:

 • Mål på eksisterende radiatorer
 • Hvor store areal de skal varme opp
 • Hvor gammel boligen din er, med tanke på isolering for å beregne ditt varmebehov per kvadratmeter

Disse opplysningene kan du legge inn i kontaktskjemaet du finner litt lenger ned på siden her.

Ved spørsmål ta kontakt på telefon 23 03 54 00 mellom klokken 08-16 man-fre.

For å se nærmere på forskjellige typer, størrelser og design av radiatorer, se lenkene under:

Bytte radiator

Vi hjelper deg gjerne med å skifte radiator, men også med å skifte radiatortermostat, radiatorventil, fjerning og lufting av radiatorer. Har du lekk, eller ulyd i radiator, ta kontakt så fikser vi problemet!

Vi utfører også alle typer rørleggerarbeid på varmeanlegg og rørstrekk, service vannbåren varme samt innregulering for optimal utnyttelse av varmeanlegget. Husk at vannbårne varmeanlegg med radiatorer også kan kombineres med vannbåren gulvvarme og miljøvennlige varmekilder som varmepumper.

Step 1 of 2

Ønsker dere mer informasjon?

Ta gjerne kontakt med oss om dere ønsker tilbud eller har spørsmål om luft-til-vann-varmepumpe og væske-til-vann-varmepumpe.

Vi er stolte over å kunne tilby:

 • 100% Fornøydgaranti
 • Fremmøtegaranti
 • Kvalitetsgaranti

bærekraft

Ved å sørge for jevnlig service og vedlikehold av varmeanlegget, kan du ikke bare opprettholde komforten i bygningen, men også redusere energikostnader og miljøpåvirkning. 

Vi forstår viktigheten av å balansere komfort, energieffektivitet og bærekraft. Derfor tilbyr vi skreddersydde løsninger som tar hensyn til ditt byggs spesifikke behov og miljømål. Sammen kan vi forme en mer miljøvennlig fremtid uten å gå på kompromiss med komforten.

Rammeavtale for borettslag og sameier