Rørleggersentralen logo
Search

24/7 Rørleggervakt: 23 03 54 00

Search

Reduser strømkostnadene med ny varmtvannsbereder

Spare strøm varmtvannsbereder? vi gir deg 5 grunner til hvorfor du bør oppgradere til en smart-bereder

I en tid hvor energieffektivitet og bærekraft stadig er viktigere, blir valg av elektriske apparater som varmtvannsberedere mer betydningsfulle enn noensinne. En ny varmtvannsbereder gir deg ikke bare rent velvære og varmt vann når du trenger det, men den kan også bidra til en effektiv måte å kutte strømutgiftene på samt redusere energiregningene dine. Les videre for å lære hvordan du kan spare strømutgifter med en ny varmtvannsbereder og hvorfor en oppgradering kan være en smart investering for hjemmet ditt.

 

1. Energieffektivitet og teknologisk fremskritt

Moderne varmtvannsberedere er utstyrt med avanserte teknologier, som gjør dem langt mer energieffektive enn eldre modeller. De nyeste varmtvannsberederne bruker høyeffektive varmevekslere og isolasjonsmaterialer for å redusere varmetap og maksimere energieffektiviteten. Dette betyr at de kan levere samme mengde varmtvann med mindre energiforbruk, noe som resulterer i lavere strømregninger og mindre belastning på miljøet.

 

2. Muligheter for bruk av minst mulig strøm 

Å bytte varmtvannsbereder gir deg også muligheten til å velge en modell som passer best til dine behov og levestandard. Noen av de nyeste varmtvannsberederne kommer med funksjoner som programmert tidsstyring og justerbar temperaturkontroll, noe som lar deg tilpasse varmtvannsproduksjonen etter dine daglige rutiner og preferanser. Ved å planlegge varmtvannsproduksjonen, vil berederen bruke minst mulig strøm når behovet er lavt, for eksempel om natten eller når husstanden er borte, såkalt dvalemodus.

 

3. Lang levetid og lavt vedlikeholdsbehov

En annen fordel med å oppgradere til en ny varmtvannsbereder er den forventede levetiden og de lave vedlikeholdsbehovene. Moderne varmtvannsberedere er bygget for å vare, og krever minimalt med vedlikehold gjennom årene. Dette betyr at du kan unngå kostbare reparasjoner og erstatninger, som kan oppstå med eldre og mindre pålitelige modeller. Ved å investere i en ny varmtvannsbereder, kan du derfor spare både tid og penger på lang sikt.

 

4. Innovativt design og plassbesparende funksjoner

De nyeste varmtvannsberederne kommer også med innovative design- og plassbesparende funksjoner, som gjør dem mer praktiske og brukervennlige. Noen modeller er utstyrt med kompakte og plassbesparende design som gjør dem ideelle for mindre boliger eller trange rom. Andre har smarte tilkoblingsmuligheter som lar deg overvåke og styre varmtvannsberederen via en mobilapp, slik at du kan optimalisere strømforbruket selv når du er borte fra hjemmet.

 

5. Miljøvennlig og bærekraftig valg

Ved å oppgradere til en ny varmtvannsbereder tar du også et miljøvennlig og bærekraftig valg. Moderne varmtvannsberedere er designet med fokus på miljøvennlighet og energieffektivitet, og de bidrar til å redusere karbonavtrykket og bevare naturressurser. Ved å velge en energieffektiv varmtvannsbereder, kan du derfor gjøre en positiv forskjell for miljøet samtidig som du sparer penger på strømregningene dine. 


Les også: Har du en gammel varmtvannsbereder?


Smart-bereder

En smart varmtvannsbereder har evnen til å tilpasse effekten gjennom ulike tidspunkter i døgnet for å imøtekomme husholdningens behov for varmtvann. Denne smarte funksjonen muliggjør programmering av tidspunkter og justering av temperaturer direkte fra en dedikert app. Dette gir en betydelig fordel, da den kan varme opp vannet når strømprisene er lavest, og når husholdningen ikke er avhengig av varmtvann, noe som resulterer i både kostnadsbesparelser og økt effektivitet.

Redusere strømkostnadene med en ny varmtvannsbereder

Å investere i en ny varmtvannsbereder kan være en smart beslutning for hjemmet ditt på flere måter. Ikke bare vil du kunne nyte pålitelig og varmt vann når du trenger det, men du vil også kunne dra nytte av de mange fordelene med energieffektivitet, lavere strømkostnader, lang levetid og miljøvennlig design. Med de stadig økende energikostnadene og det økende fokuset på bærekraftig levevis, kan en oppgradering til en ny varmtvannsbereder være en investering som lønner seg både økonomisk og miljømessig på lang sikt.

 

Støtteordning – Enova

Enova har også i 2024 støtte for nye smart-beredere. En smart-bereder er koblet opp mot strømbørsen (Nord pool) og legger varmtvannsoppvarmingen til tidsrommet strømmen er billigst. Se støtten til Enova her. 

 

Nøkkelord: Spare strøm varmtvannsbereder, spare strøm med en ny varmtvannsbereder, bytte varmtvannsbereder spare strøm, ny varmtvannsbereder spare strøm, Spare strøm varmtvannsberede