Har du fått vannlekkasje?
Vannlekkasje haster, ta kontakt
Vi rykker ut hele døgnet, 365 dager i året.
Bruk telefonen og ring oss, vi svarer 24 timer i døgnet, og kommer med en gang!
Har du fått lekkasje?
Vi oppdaget lekkasje en sen kveldsstund på sirkulasjons kursen for varmt vann og kontaktet RS. Sigurd og Martin dukker opp etter kort tid. Arbeidet ble profesjonelt utført og lekkasjen stoppet. Anlegget ble satt i drift og sjekket. Meget bra jobbet.
– Jan Endre Raknes
Umiddelbar respons og oppmøte ved 2 akutte behov. Super utført jobb, service og oppfølging i ettertid. Rørlegger Sentralen er vår klare kontakt ved neste behov.. Rørleggermester Robin kan anbefales på det sterkeste..
– Erik Jørgenvaag
Ved vannlekkasje - Ring 23 03 54 00 umiddelbart døgnet rundt.
Vi har godt utstyrte servicebiler klar for å rykke ut fra vår rørleggervakt, 24 timer i døgnet, 365 dager i året. Ikke vent når problemene oppstår, det kan gjøre ting verre. Vi svarer og tar oppdraget.
Vi garanterer at du får tak i oss, samt at vi stiller opp når vi har sagt vi skal komme. Vi har mulighet til å stille med flere rørleggere som har rørleggervakt og utfører døgnservice 24 timer i døgnet.
Vannlekkasje er vanlig - slik forebygger du skade
Det sies at en vannlekkasje oppstår hvert 7. minutt i Norge, så her er noen tips til hvordan unngå nettopp en vannlekkasje:
Hvis skaden allerede er oppstått
Det første du bør gjøre å stenge innvendig hovedstoppekran. Det er lurt å gjøre seg kjent med hvor denne sitter, også for barn og unge i boligen, slik at det er fort gjort å stoppe vannet, hvis uhellet skulle være ute.
Krana sitter som regel i nærheten av der vannet kommer inn i boligen. I blokker og rekkehus o.l kan hovedstoppekrana befinne seg i kjeller- og eller fellesområde i borettslaget/sameiet.
Vi kan installere egen stoppekran i din leilighet hvis dette ikke finnes fra før.
Videre er det nødvendig å raskt få tak i en rørlegger, spesielt ved rørbrudd og det ikke holder med stenging av stoppekrana.
For å begrense skadeomfanget, er det viktig å flytte unna ting som ikke tåler vann. Sørg også for å tørke opp vann, samt sette ut bøtter og kar som kan fange opp vannet.
Ta gjerne bilder av situasjonen, det kan komme godt med både til rørlegger og forsikringsselskap.
Dette kan du gjøre selv for å unngå vannskader.
Ting du kan gjøre selv for å unngå vannskader er å installere en vannstoppeventil. På nye boliger er det påbudt, men vi anbefaler å installere lekkasjestoppere også i eldre boliger.
En magnetventil installeres da på hovedinntaket i boligen, mens trådløse/kablede sensorer plasseres forskjellige steder i boligen der det er vannuttak. Disse gir beskjed til
sentralenheten, som automatisk stenger av vannet hvis de oppdager en vannlekkasje.
Forsikringsselskapene er også veldig glade i vannstoppeventiler, og belønner deg som kunde med rabattert pris på husforsikringen.
Husk alltid å bruke sertifiserte fagfolk, i dette tilfellet rørleggere, til alt rørarbeid. Dette verdsettes også av forsikringsselskapet ved en eventuell vannskade.
Følge med på, og årlig sjekke alle vanninstallasjoner, rense sluk og vannlåser i boligen minst en gang hvert halvår, holde servant- og kjøkkenskap ryddige slik at det er enkelt å følge med på vannrørene, unngå å bruke oppvask- og vaskemaskin på natten eller når man ikke er tilstede, utføre jevnlig vedlikehold på vanninstallasjoner.
Dette skal man IKKE gjøre (hvis skaden allerede har skjedd):
Ikke vent med å tørke opp etter en vannskade.
Det er viktig å starte med tørking så fort som mulig. Det har seg nemlig slik at vann etter en lekkasje finner veier og trenger inn overalt. Dette kan føre til at du får muggsopp og soppsporer i huset og konstruksjonen.
Ikke gå i vannet etter en oversvømmelse hvis strømmen fremdeles er på. Vann og strøm er
ingen god kombinasjon, sørg derfor for å skru av strømmen.
Unngå kontakt med vannet hvis det er forurenset. Lekkasje på avløpet og forurenset vann kan føre til sykdommer, men også gjøre stor skade på inventaret.
Ikke spis mat som har tatt til seg fukt eller har blitt ødelagt eller tint etter at kjøleskap/fryser har vært skrudd av.
Ikke la fuktige tepper og andre tekstiler bli liggende igjen i boligen. Fjernes disse tørker boligen fortere.
Husk at utlufting er viktig, så dører og vinduer må åpnes. Ikke sperr den fuktige luften inne i boligen.
Ikke sett på varmen, høy temperatur får muggsoppen til å vokse. Det er viktig å få best mulig utlufting. I enkelte tilfeller er det også lurt å fjerne gulvlister samt gipsplater for å få tørket bygget så fort som mulig.
7 tegn på lekkasje!
I teksten under har vi listet opp 7 tegn på at du kan ha en lekkasje. Ta en runde i huset og rundt eiendommen din