Rørleggersentralen logo
Search

24/7 Rørleggervakt: 23 03 54 00

Search

Oppgrader vannbåren gulvvarme systemet

Oppgrader for bedre komfort og energieffektivitet

Smart vannbåren varme styring

Hos Rørlegger Sentralen ser vi ofte at eldre vannbårne varmesystemer fører til frustrasjon for huseiere. De kan være manuelle, vanskelige å styre og ineffektive. Dette fører til ujevn temperaturfordeling og høye energiregninger.

Heldigvis kan vi tilby en løsning! Ved å oppgradere til et moderne vannbårent varmesystem med smart styring kan du oppnå betydelige forbedringer i komfort og energieffektivitet.


Kort om vannbåren varme:

Vannbåren varme er et oppvarmingssystem som bruker oppvarmet vann som energibærer for å varme opp boligen din eller bygningen din. Det varme vannet sirkulerer i lukkede rørsløyfer i bygningens struktur, og dette systemet kan brukes til å varme opp gulv eller radiatorer, og det er en effektiv måte å distribuere varme jevnt i et rom eller en bygning.

Les mer: Hva er vannbåren varme?


Hvorfor oppgradere styring av vannbåren gulvvarme?

Vannbåren varme er en populær varmeløsning i norske hjem, og tilbyr en komfortabel og jevn varmefordeling. Men eldre systemer kan være ineffektive og dyre i drift. Heldigvis finnes det en rekke oppgraderinger du kan gjøre for ditt vannbårne varmesystem.

Fordeler du får av å oppgradere til smart vannbåren varme styring:

 • Reduserte energikostnader: Moderne varmekilder og pumper er langt mer energieffektive enn eldre modeller. Ved å oppgradere kan du spare betydelige beløp på energiutgiftene dine.
 • Økt komfort: Nye styringssystemer gir deg mer presis temperaturkontroll, slik at du kan skape et perfekt inneklima for dine behov.
 • Forbedret pålitelighet: Oppgradering av gamle komponenter kan redusere risikoen for feil og nedbrudd.
 • Økt verdi på boligen: Et effektivt og moderne vannbårent varmesystem er et attraktivt pluss for potensielle kjøpere.


Vannbåren varme pris:

Hvor mye det koster å oppgradere et vannbårent varmesystem avhenger av flere faktorer, inkludert størrelsen på huset, antall rom, og hvilke oppgraderinger du velger. Det er derfor viktig å kontakte en autorisert rørlegger for å få en nøyaktig prisvurdering.

Fleksibel løsning:

Vannbårne varmesystemer er fleksible og kan tilpasses dine behov. Du kan velge å oppgradere hele systemet på én gang, eller starte med de viktigste rommene og gradvis utvide systemet over tid. Dette gir deg mulighet til å spre kostnadene over tid og tilpasse oppgraderingen til ditt budsjett.


Smart styring vannbåren gulvvarme:

Smarte styringssystemer gir deg full kontroll over ditt vannbårne varmesystem fra hvor som helst. Du kan justere temperaturen, sette tidsplaner og overvåke energiforbruket ditt via en app på din smarttelefon eller nettbrett.


Oppgradere vannbåren varme:

Det finnes en rekke forskjellige oppgraderinger du kan gjøre for å forbedre ditt vannbårne varmesystem. Noen av de vanligste inkluderer:

 • Ny varmekilde: Bytt ut din gamle oljefyr eller gasskjel med en mer effektiv varmepumpe eller vedovn.
 • Ny pumpe: En ny pumpe vil sirkulere vannet mer effektivt i systemet ditt, noe som kan føre til betydelige energibesparelser.
 • Termostater: Oppgrader til termostater med programmeringsmuligheter for å finjustere temperaturen i ditt hjem når du er hjemme og borte.
 • Rør- og isolasjonsarbeid: Sørg for at rørene dine er godt isolert for å forhindre varmetap. Du kan også vurdere å installere gulvvarme i kalde soner som baderom og gangveier.

Les også: Fordeler med vannbåren gulvvarme


Rørlegger Sentralen hjelper deg:

Hvis du vurderer å oppgradere ditt vannbårne varmesystem, kan vi hjelpe deg med en faglig vurdering av dine behov, velge de riktige oppgraderingene og gi deg et estimat på kostnadene.

Hos Rørlegger Sentralen har vi lang erfaring med å hjelpe huseiere med å oppgradere sine vannbårne varmesystemer. Vi tilbyr:

 • Faglig vurdering av ditt nåværende system
 • Veiledning i valg av riktige oppgraderinger for dine behov
 • Effektiv installasjon av moderne komponenter
 • Oppsett og programmering av smart styringssystem
 • Service og vedlikehold for å sikre optimal drift

Å oppgradere ditt vannbårne varmesystem kan være en god investering som gir deg både lavere energikostnader, økt komfort og en mer pålitelig varmeløsning.