Rørleggersentralen logo
Search

24/7 Rørleggervakt: 23 03 54 00

Search

Rensing av rør

Unngå problemer med rør og avløp

Ved å være i forkant av problemene med periodisk rensing av rør, kan du unngå dyre skader. Ring oss og avtal tid. 

Ring oss!

5/5

Kort responstid på telefon, og hyggelig og informativ ansatt (Tore) tok i mot oppdraget. Trengte spyling av avløp kjøkken og Gunnar og Stian kom neste morgen til avtalt tid og jobbet kjapt og effektiv. Før de ankom ble jeg holdt informert om forventet ankomsttid. Veldig fornøyd og anbefaler dem på det varmeste. Har lagret dem i kontaktlisten på mobilen.
– Kristin Reuterdahl

5/5

Meget hyggelige og behjelpelige med å løse et problem med et toalett samme dag.
 – Margrethe Lund Bergersen

Hva vi gjør når vi renser rør

Rensing av rør er egentlig en form for vedlikeholdsspyling, som utføres effektivt ved hjelp av høytrykk med kaldt eller varmt vann som spyles inn i rørene. Prinsippet er å være i forkant av problemet, slik at du unngår akutt tilstopping av avløpet. Våre spylebiler er utrustet med en mengde spesialdyser som benyttes ulikt i forhold til ulike behov.

Rens av avløp gjøres med høytrykk og roterende dyser eller kjetting.

Etter hvert som rørene eldes samler det seg fett, røtter, rust og andre avleiringer i rørene. Dersom avløpsrør ikke vedlikeholdes vil det til slutt oppstå en blokkering som tetter avløpet. Ved tett avløp vil kloakken komme opp av laveste punkt (som regel sluk) og flyte ut i boligen. Dette er både kostbart og uhyggelig. Jevnlig vedlikehold av rør hindrer at det oppstår en blokkering.

Tett rør innvendig

fett i rør

Dette oppstår i stor grad på avløpsrør tilhørende kjøkken. Fett i rør kan fjernes ved å bruke varmtvann og roterende dyse. Denne kombinasjonen er svært effektiv og sørger for at fettet løsner fra rørveggene slik at avløpet ikke tetter seg.

rust i rør

Rust dannes i gamle støpejernsrør. Røret ruster og tverrsnittet blir mindre. I tillegg blir rørveggene ekstremt ru. Dette fører til at papir o.l. lett henger seg fast i røret istedenfor å bli med vannet ut. Ved å rense røret fjerner vi alt av løse rustmasser, slik at tverrsnittet blir større. I tillegg vil rørets hydrauliske evne bli bedre, slik at sjansen for at det oppstår en blokkering minsker betraktelig.

Røtter i rørene

Røtter i rør oppstår som regel i gamle betong eller leirerør. Disse rørene har hull eller utette skjøter, noe som fører til at røttene sniker seg inn i røret etter leten på vann. Over tid kan røret til slutt bli helt tilstoppet av røttene.

Har du røtter i rørene så kan disse fjernes ved bruk av rens med kjetting, som kutter røttene og sørger for at avløpet blir åpent igjen.

Ofte benyttes rørinspeksjonskamera i tilknytning til rensing av rør, dette for at vi skal kunne forsikre oss om at røtter fjernes, men også for samtidig å sjekke at rørkvaliteten opprettholdes.

Lurer du på tilstanden på rørene dine og om de trenger å renses? Dette kan vi gi deg svar på ved å utføre rørinspeksjoner.

Tilstoppede rør

Rørrens kan også utføres når for eksempel fett, rust, betong, sand eller andre ting har ført til tilstopping. Under ser du en videosnutt som viser hvordan rensing av rør foregår når dette er tilfellet.