Rørleggersentralen logo
Search

24/7 Rørleggervakt: 23 03 54 00

Search

Hjelp! Vi mangler varmtvann!

Det er få ting som kan forstyrre hverdagen mer enn at man plutselig mangler varmtvann. “Jeg får ikke varmt vann i springen” står du kanskje og tenker nå. Enten det er en kald morgendusj som venter eller behovet for varmt vann til daglige oppgaver, kan mangelen på varmtvann være frustrerende og utfordrende. Hvorfor kan varmtvannet plutselig forsvinne, og hva kan vi gjøre med det? La oss utforske noen mulige årsaker og løsninger for denne vanlige problemstillingen.

Mulige årsaker til at du mangler varmtvann:

 1. Defekt Varmtvannsbereder:
  En av de vanligste årsakene til manglende varmtvann er en defekt varmtvannsbereder. Dette kan skyldes alder, slitasje, eller en plutselig feil. Det er viktig å undersøke berederen grundig for eventuelle tegn til lekkasjer, feil eller manglende strømtilførsel.
 1. Strømproblemer:
  Manglende strømtilførsel til varmtvannsberederen kan føre til at den slutter å fungere. Sjekk sikringsskapet for utløste sikringer eller brytere som kan ha blitt slått av.
 1. Vannlekkasjer:
  En vannlekkasje i varmtvannssystemet kan føre til tap av varmtvann. Inspeksjon av rør og tilkoblinger kan avdekke eventuelle lekkasjer som må tettes.
 1. Feil på Termostat eller Varmelegeme:
  Feil på termostaten eller varmelegemet i varmtvannsberederen kan føre til unormal drift, eller manglende produksjon av varmt vann.
 1. Gjennomslag:
  Sanitærutstyr som for eksempel servantkran, kjøkkenkran, dusjbatteri e.l. kan ha gjennomslag. Dette vil si at kaldtvannet presser seg inn i varmtvannsrørene og derfor senker temperaturene som oppnås.


Plutselig ikke varmtvann i huset eller leiligheten ? 

 1. Sjekk Strømtilførsel:
  Sørg for at varmtvannsberederen har tilstrekkelig strømtilførsel. Gjenopprett eventuell utløst sikring eller bryter og sjekk om det løser problemet.
 1. Kontakt Rørlegger Sentralen:
  Hvis du ikke selv kan identifisere eller løse problemet, kan det være lurt å kontakte en kvalifisert rørlegger. Vi har ekspertisen til å diagnostisere og reparere varmtvannsproblemer effektivt.
 1. Planlegg regelmessig vedlikehold:
  Forebygging er alltid bedre enn å måtte håndtere et problem etter at det har oppstått. Planlegg regelmessig vedlikehold av varmtvannsberederen for å forhindre uventede feil og manglende varmtvann.
 1. Vurder Oppgradering:
  Hvis varmtvannsberederen er gammel og viser tegn til slitasje, kan det være på tide å vurdere en oppgradering til en ny og mer effektiv modell.

Å stå uten varmtvann kan være en stressende opplevelse, men ved å identifisere årsaken og ta riktige skritt for å løse problemet, kan du raskt gjenopprette varmtvannsforsyningen og få hverdagen tilbake på rett spor.

Mangler varmtvann?

Kontakt Rørlegger Sentralen på 23 03 54 00 eller post@rorleggersentralen.no. Vi ser frem til å hjelpe deg med dine behov!