Rørleggersentralen logo
Søk

24/7 Rørleggervakt: 23 03 54 00

Søk

Radiator til næring

Radiator monteres på vegg

effektiv oppvarming

Vi leverer og monterer alle typer radiator til næring/proffmarkedet:

 • Levering og montering av radiatorer for bolig og næring.
 • Bytte av radiatorer.
 • Reparasjoner av eksisterende radiatorer.
 • Skifte slitedeler som radiatorkraner, radiatorventiler og lufteskruer.
5/5

Borettslaget jeg er styreleder for har et samarbeid med Rørleggersentralen AS. Både Ståle og Ole er helt super å støtte seg på når en har behov for råd og hjelp til vedlikehold av byggets VVS systemer.
Jeg kan varmt anbefale dem til alle som har behov for de tjenestene de tilbyr. De er flinke til å følge deg opp gjennom hele prosessen, og sørger for at du føler deg godt ivaretatt.
– Isak Sowe

4/5

Hos Sameiet Sørkedalsveien 5 ble det i dag gjennomført videofilming av soilrør, kontroll av bunnledning, full gjennomgang av røropplegg VVS og sentralfyr på fellesareal, samt kontroll av to leiligheter. Ole, Jesper og Tore var i gården i 3 timer, de er svært kunnskapsrike og løsningsorienterte ift våre utfordringer. 

Som styreleder lærte jeg svært mye av dem i dag. Praten gikk lett, humor og stor grad av service! Veldig bra! Jeg er svært glad for at vi har inngått rammeavtale med dere i RS!! Jeg har gjennom mange år vært i kontakt med mange rørleggere men «RS» er «high class»!!! ANBEFALES!!
 – Odd-Arvid Haga

Hva er en radiator?

En radiator er en varmekilde som oppvarmes med sirkulasjon av varmt vann. Ved installasjon av en radiator så er man derfor avhengig av at boligen har vannbåren varme installert. Størrelsen på radiatorer varierer. Størrelsen avhenger av hvor stort rom som skal varmes opp, og type rom. I oppholdsrom som stue og lignende så har man gjerne en litt høyere temperatur enn f.eks. på et soverom, bad eller kjøkken.

Radiatorer til borettslag

Kald radiator?

Når radiatoren ikke fungerer optimalt, merker du at den ikke blir skikkelig varm. Luft hindrer den øverste delen av radiatoren i å varme seg opp. Derfor må du manuelt slippe ut luften av systemet. Dette er noe man bør gjøre med jevne mellomrom. Gjerne et par ganger i året.

Radiatoren lager lyd

Har du problemer med din radiator, være seg manglende varme, støy, surkling eller lignende, så er det bare å ta kontakt så vil vi sende en av våre rørleggere som har kompetanse på dette. Ved ulyd i form av surkling i radiatoren så kan man selv utføre lufting av radiatoren. Lufteventilen åpnes med tilhørende luftenøkkel frem til det kommer kun vann ut av lufteventilen. 

Det er ikke uvanlig at man må gjenta prosessen flere ganger før man får ut luften i anlegget. Det anbefales å lufte på høyeste punkt i bygget samtidig så må man også sjekke om det er behov for etterfylling av vann på anlegget.

Reparasjon av radiator

Har man en radiator med lekkasje så reparerer man ikke radiatoren, den byttes. 

Reparasjon av radiator frarådes hvis den lekker, da en lekkasje er et tydelig tegn på at godset er svekket, og at flere lekkasjer kan oppstå. 

Lekkasje på en radiatorkran er derimot en enkel sak å reparere, enten ved bytte av hele radiatorkranen eller bytte av pakning. Er radiatorkranen gammel så bytter man selvsagt også denne, fremfor å reparere.

Ny radiator?

For å dimensjonere dine radiatorer og gi deg et pristilbud på ny radiator, har vi behov for å vite følgende:

 • Mål på eksisterende radiatorer
 • Hvor store areal de skal varme opp
 • Hvor gammel boligen din er, med tanke på isolering for å beregne ditt varmebehov per kvadratmeter

Disse opplysningene kan du legge inn i kontaktskjemaet du finner ved å trykke på knappen «Kontakt oss» under.

Ved spørsmål ta kontakt på telefon 23 03 54 00 mellom klokken 08-16 man-fre.

For å se nærmere på forskjellige typer, størrelser og design av radiatorer, se lenkene under:

Einar Stubberud

Bytte radiator i borettslag / sameie

Vi hjelper deg gjerne med å skifte radiator, men også med å skifte radiatortermostat, radiatorventil, fjerning og lufting av radiatorer. Har du lekk, eller ulyd i radiator, ta kontakt så fikser vi problemet!

Vi utfører også alle typer rørleggerarbeid på varmeanlegg og rørstrekk, service vannbåren varme samt innregulering for optimal utnyttelse av varmeanlegget. Husk at vannbårne varmeanlegg med radiatorer, også kan kombineres med vannbåren gulvvarme og miljøvennlige varmekilder som varmepumper.

enkelt for deg som styreleder

Å velge Rørlegger Sentralen gir deg tilgang til samlet ekspertise, erfarne fagfolk og umiddelbar hjelp når det trengs!

Ønsker dere mer informasjon?

Ta gjerne kontakt med oss om dere ønsker tilbud eller har spørsmål om luft-til-vann-varmepumpe og væske-til-vann-varmepumpe.

Vi er stolte over å kunne tilby:

 • 100% Fornøydgaranti
 • Fremmøtegaranti
 • Kvalitetsgaranti
 • Gratis befaring

bærekraft

Ved å sørge for jevnlig service og vedlikehold av varmeanlegget, kan du ikke bare opprettholde komforten i bygningen, men også redusere energikostnader og miljøpåvirkning. 

Vi forstår viktigheten av å balansere komfort, energieffektivitet og bærekraft. Derfor tilbyr vi skreddersydde løsninger som tar hensyn til ditt byggs spesifikke behov og miljømål. Sammen kan vi forme en mer miljøvennlig fremtid uten å gå på kompromiss med komforten.

Rammeavtale for borettslag og sameier