Rørleggersentralen logo

24/7 Rørleggervakt: 23 03 54 00

Radiatorer

Radiator til bolig og næring

Vi leverer og monterer alle typer radiator til bolig og næring. Vi kan bytte radiator, tar reparasjoner av eksisterende radiatorer og skifter slitedeler som radiatorkraner, radiatorventiler og lufteskruer.

Ring oss!

Radiator monteres på vegg

Radiatorer

5/5

Sjeldent god service! Hyggelige og profesjonelle ansatte. Vi har hatt et par nokså kompliserte situasjoner hos oss, men Rørlegger Sentralen hiver seg rundt og får til det umulige til avtalt pris og tid. Helt topp
– Petter Danielsen

5/5

Vi oppdaget lekkasje en sen kveldsstund på sirkulasjons kursen for varmt vann og kontaktet RS. Sigurd og Martin dukker opp etter kort tid. Arbeidet ble profesjonelt utført og lekkasjen stoppet. Anlegget ble satt i drift og sjekket. Meget bra jobbet.
 – Jan Endre Raknes

En radiator er en varmekilde som oppvarmes med sirkulasjon av varmt vann. Ved installasjon av en radiator så er man derfor avhengig av at boligen har vannbåren varme installert. Størrelsen på radiatorer varierer. Størrelsen avhenger av hvor stort rom som skal varmes opp, og type rom. I oppholdsrom som stue og lignende så har man gjerne en litt høyere temperatur enn f.eks. på et soverom, bad eller kjøkken.

KALD RADIATOR I BOLIGEN DIN?

Når radiatoren ikke fungerer optimalt, merker du at den ikke blir skikkelig varm. Luft hindrer den øverste delen av radiatoren i å varme seg opp. Derfor må du manuelt slippe ut luften av systemet. Dette er noe man bør gjøre med jevne mellomrom. Gjerne et par ganger i året.

RADIATOREN LAGER LYD?

Har du problemer med din radiator, være seg manglende varme, støy, surkling eller lignende, så er det bare å ta kontakt så vil vi sende en av våre rørleggere som har kompetanse på dette. Ved ulyd i form av surkling i radiatoren så kan man selv utføre lufting av radiatoren. Lufteventilen åpnes med tilhørende luftenøkkel frem til det kommer kun vann ut av lufteventilen. 

Det er ikke uvanlig at man må gjenta prosessen flere ganger før man får ut luften i anlegget. Det anbefales å lufte på høyeste punkt i bygget samtidig så må man også sjekke om det er behov for etterfylling av vann på anlegget.

Reperasjon av radiator

Radiator reparasjon i Oslo og omegn er ikke lett å få noen til å gjøre. Har man en radiator med lekkasje så reparerer man ikke radiatoren, den byttes. 

Reparasjon av radiator frarådes hvis den lekker, da en lekkasje er et tydelig tegn på at godset er svekket og at flere lekkasjer kan oppstå. 

Lekkasje på en radiatorkran er derimot en enkel sak å reparere, enten ved bytte av hele radiatorkranen eller bytte av pakning. Er radiatorkranen gammel så bytter man selvsagt også denne fremfor å reparere.

BYTTE RADIATOR I BOLIG?

Vi hjelper deg gjerne med å skifte radiator, men også med å skifte radiatortermostat, radiatorventil, fjerning og lufting av radiatorer. Har du lekk, eller ulyd i radiator, ta kontakt så fikser vi problemet!

Vi utfører også alle typer rørleggerarbeid på varmeanlegg og rørstrekk, service vannbåren varme samt innregulering for optimal utnyttelse av varmeanlegget. Husk at vannbårne varmeanlegg med radiatorer også kan kombineres med vannbåren gulvvarme og miljøvennlige varmekilder som varmepumper.

Dette må du vite om du skal ha ny radiator i din bolig.

For å dimensjonere dine radiatorer og gi deg et pristilbud på ny radiator har vi behov for å vite følgende:

  • Mål på eksisterende radiatorer
  • Hvor store areal de skal varme opp
  • Hvor gammel boligen din er, med tanke på isolering for å beregne ditt varmebehov per kvadratmeter

Disse opplysningene kan du legge inn i kontaktskjemaet du finner ved å trykke på knappen «Kontakt oss» under.

Ved spørsmål ta kontakt på telefon 23 03 54 00 mellom klokken 08-16 man-fre.

For å se nærmere på forskjellige typer, størrelser og design av radiatorer, se lenkene under:

Kan man bytte radiator selv?

Hvis du har fagkunnskap innen rørleggerfaget så kan man selvsagt bytte en radiator selv. I motsatt fall fraråder vi å utføre denne type arbeid selv, da man ikke får garanti på arbeidet og i verste fall avkortning eller manglende dekning fra forsikringsselskapet ved en eventuell lekkasje.