Rørleggersentralen logo

24/7 Rørleggervakt: 23 03 54 00

Vi leverer og monterer Varmepumper i Oslo og Omegn

Gode råd holder deg varm

Ønsker du tilbud eller har spørsmål om luft-til-vann-varmepumpe og væske-til-vann-varmepumpe?

Ring oss. Eller kontakt oss her

To rørleggere monterer varmepumpe

Vi leverer og monterer Varmepumper i Oslo og Omegn

5/5

Jeg har hatt kontakt med flere representanter fra Rørleggersentralen AS og setter veldig pris på gode og fullstendige vurderinger av alt som har med vann og avløp å gjøre. Ryddig og ordentlig. Takk til Andreas, Ole og Anders. Dere er gode ambassadører for Rørleggersentralen AS.
– Torbjørn Pettersen

5/5

Hadde besøk av Robin og Jonathan, og de var punktlige og grundige, i tillegg til veldig hyggelige. Anbefales 🙂
 – Ragnhild Ås Harbo

Hva er en Varmepumpe

Et apparat som drar nytte av energien i kalde omgivelser utenfor huset, og flytter varme herfra for å varme opp innsiden av boligen din. Denne prosessen kalles varmepumping. Bruksområdene som varmepumper anvendes i er mange. Det finnes mange ulike typer varmepumper, vi leverer luft/vann og væske/vann eller vann/vann som noen også kaller det.

Luft til vann Varmepumpe

En luft-til-vann-varmepumpe kan være et godt alternativ for deg som bor i bolig med vannbåren gulvvarme, radiatorer eller konvektorer. Enkelt forklart kan varmen fra lufta nemlig utnyttes til å varme opp boligen, via dens vannbårne varmesystemer. Denne typen bruker mindre energi enn ved bruk av strøm til oppvarming.

 

luft til vann varmepumpe illustrasjonNoen modeller kan også produsere varmtvann. Dette alternativet er et fulldekkende varmesystem. Med disse typene får du igjen 2,5 til 3,5 ganger så mye varme som den strømmen du tilfører. Hvis du vurderer å montere en luft-til luft, så kan ikke den produsere varmtvann, til sammenligning, du er derfor avhengig av en annen type oppvarming i tillegg.

Væske til vann Varmepumpe

Henter energi fra fjell, jord eller sjø via en væske som sirkulerer i en slange. Varmen overføres deretter til boligens radiatorer eller vannbårne varmesystem. Varmepumpen kan dekke behovet for energi både til oppvarming og varmtvann hele året. Det er det beste alternativet hvis du er opptatt av energisparing, og gir lavere energibruk enn ved bruk av strøm. Er mer effektiv enn luft-til-vann-varmepumpe ved lave ute-temperaturer. Et fulldekkende varmesystem.

Generelt kan vi si at en luft/vann- eller væske/vann-varmepumpe fra en anerkjent produsent har en levetid på 15 til 25 år, men det er noen variasjoner mellom ulike modeller og fabrikater.  Norges astma- og allergiforbund anbefaler vannbåren varme for et best mulig innemiljø i boligen.

Støtte til utskifting av Oljefyr og Oljetank

Det er mye informasjon om emnet, og gjerne uoversiktlig også. Ta gjerne kontakt med oss, så får du de beste råd om hvilken varmepumpeløsning som passer best for deg. Kontakt oss gjerne på tlf 23 03 54 00.