Rørleggersentralen logo
Search

24/7 Rørleggervakt: 23 03 54 00

Search

Fett forer rottene

Tenk på hva du kaster i toalettet og skyller ut i vasken.

Det er nemlig ikke et fett hva du kaster i toalettet eller skyller ut i vasken. Har du for eksempel stekt bacon og skyller stekepannen i vasken, vil dette baconfettet stivne nede i rørene dine. Det kan på sikt føre til at rørene blir tette. I verste fall vil dette fettet og andre matrester lokke til seg rotter. Og det vil du ikke ha i huset ditt! En tredje konsekvens er at det du kaster i toalettet, til slutt ender opp i naturen. Og det ønsker vi heller ikke!

Om du kaster fettet (eller andre ting) i toalettet eller heller det ut i vasken, spiller ingen rolle, alt munner ut i de samme rørene til syvende og sist. Grunnen til at rørene blir tette er at de som regel er bøyd i 45 eller 90 grader. Fett, matrester og olje fester seg i disse bendene og skjøtene. På sikt gjør avleiringer og skitt sitt til dårlig gjennomstrømning og tette rør. Spesielt ser vi dette på eldre rør. Konsekvensene er det ikke mange som tenker på, så Vann- og Avløpsetaten har valgt å rette fokuset mot dette problemet. De har derfor laget en egen nettside som omhandler hva du kan og hva du ikke skal kaste i do. Les mer på dovett.no
Dovett

Kun 3 ting kan kastes

Bæsj, tiss og dopapir er nemlig de tre tingene du med god samvittighet kan etterlate deg i do, alt annet er strengt forbudt å hive i toalettet, og henvises til søpla. Og grunnen til dette er den enkle ting at rørene kan tette seg, og at fett forer rottene.

 

Fett forer rottene

Vi som rørleggere har gjennom tidenes løp opplevd veldig mye forskjellig som folk kaster i toalettet, utenkelig for noen, men vi ser at det faktisk praktiseres. Vi finner alt fra leker, som små barn syns det er artig å kaste i toalettet, til alle typer matrester som voksne syns det er lett å bli kvitt, ved å kaste det i do. Det er bare det at rørene i boligen din ikke er tiltenkt store kotelettbein for eksempel. Dessuten er fett og andre matrester i rørene, kjærkommen næring for rottene.

Rottestopper / Rottesperre

For å unngå dette problemet kan vi hjelpe deg med å installere rottesperre/rottestopper, så slipper du å få rottene inn i huset ditt. For det er ikke tomme trusler at de kan komme inn i huset. Det fins mange rotter i kloakken, og de gnager seg lett gjennom rør og sluk, og havner til slutt på badet ditt!

Rottesperrer kan monteres både på de vannrette og loddrette rørene, ta kontakt med oss på telefon 23035400 eller på post@rorleggersentralen.no, så hjelper vi deg med veien videre!

Rottesperre

Her ser du hva som kan skje hvis du ikke har installert rottesperre på avløpsrørene i huset ditt: Rotter, nei takk!

 

rottefelle, rottesperre, rottesikring, rottestopp, rottefelle rør, rotte i toalettet, rotte i do, rotte i huset, rotte i doskåla, rotter i Oslo, fett forer rottene